Nieuws

Koop ook kaartjes voor ons Jubileumconcert

Koop ook kaartjes voor ons Jubileumconcert

Op zaterdag 25 november 2023 zal het Koor Faith haar 25-jarig jubileumconcert geven in de Petruskerk in Roelofarendsveen. Het belooft een bijzondere avond te worden, waarin het koor haar repertoire van de afgelopen 25 jaar ten gehore zal brengen.

Het Koor Faith is in 1998 opgericht en heeft sindsdien vele keren in verschillende kerken gezongen. Het repertoire van het koor varieert van mooie rustige liederen tot moderne gospelnummers. Het koor staat bekend om haar prachtige harmonieën en krachtige solo’s, die keer op keer het publiek weten te raken.

Het jubileumconcert in de Petruskerk belooft een speciale avond te worden, waarbij het koor haar mooiste stukken ten gehore zal brengen. Daarnaast zal het koor zoals altijd weer worden begeleid door een live band, wat de muziek nog meer tot leven zal brengen. .

Het concert begint om 20:00 uur en kaarten zijn te koop via de website van het Koor Faith. Wees er snel bij, want er is beperkte beschikbaarheid en het belooft een drukbezochte avond te worden. Het Koor Faith kijkt er enorm naar uit om haar jubileum te vieren met haar fans en hoopt op een avond vol mooie muziek en herinneringen.

Kerstconcert Faith Geannuleerd

Kerstconcert Faith Geannuleerd

We hadden ons er zo op verheugd: Na een lange tijd vol maatregelen eindelijk weer een kerstconcert geven. Helaas is het door de nieuwe maatregelen niet mogelijk om een kerstconcert te geven. Omdat wij ook niet kunnen repeteren op maandag avond is een alternatief concert ook geen optie!

Maar we komen terug…………..

Jongerenkoor Faith zingt alleen maar toch samen!

Jongerenkoor Faith wil graag iets delen! We hebben alleen maar toch samen een lied gezongen en opgenomen. We hebben gekozen voor het lied ‘In Christ Alone’. Het lied geeft ons hoop en kracht in deze rare tijden. We hopen dat we jou ook weten te raken!

Faith Corona Nieuws

Faith Corona Nieuws

In verband met het Corona virus zijn alle optredens van Faith tot 1 juni afgelast. Ook vervallen tot nader orde alle repetities. Dit vinden wij natuurlijk heel erg jammer, maar op dit moment is de gezondheid van iedereen veel belangrijker. Om de tijd door te komen gaan alle faithleden werken aan een aantal nieuwe liederen met hulp van oefenbestanden. Ook komen er de komende tijd verschillende soorten challenges op onze Facebook pagina waar iedereen aan mee kan doen.

Wij hopen natuurlijk dat we snel weer met z’n allen kunnen repeteren. Voor nu is het belangrijkste dat iedereen gezond blijft! Let goed op jezelf en op elkaar!

Kom ook op ons kerstconcert!

Kom ook op ons kerstconcert!

Op zaterdag 23 december geeft Jongerenkoor Faith een kerstconcert in de Mariakerk. Voor deze avond staan zowel bekende als minder bekende kerstliederen op het programma, uitgevoerd door koor en solisten en begeleid door de eigen band. Ook zal er een kleine sneak preview van ons concert op 12 mei zijn.

De toegang is gratis. Het concert start om 20:00 uur, maar de deur is al vanaf 19.30 uur open zodat u de avond met een kopje koffie of thee kunt beginnen.

Jongerenkoor Faith bestaat 20 jaar

Jongerenkoor Faith bestaat 20 jaar

In 2018 bestaat Jongerenkoor Faith twintig jaar. Om dit te vieren geven wij op 12 mei een jubileumconcert in schouwburg de Meerse in Hoofddorp, waarin wij de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar ten gehore zullen brengen. Het wordt een avond met een divers repertoire: eenstemmig of meerstemmig, solo’s en samenzang, van a capella tot volledige band. Gegarandeerd voor ieder wat wils. Laat je verrassen en vier het met ons mee!

Kaartjes voor dit concert (inclusief pauzedrankje) kosten €15,- per stuk en zijn te bestellen via de website van de schouwburg.

Ook is het mogelijk de kaarten bij de kassa van de schouwburg te kopen of via het telefoonnummer 023-5563707. De kassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 en op zaterdag van 12:00-15:00.

Wat:                     Jubileumconcert 20 jaar Jongerenkoor Faith
Wanneer:           12 mei 2018 vanaf 20.15
Waar:                   Schouwburg de Meerse, Hoofddorp
Kosten:                €15,-

 

Mooie reacties op tv-viering

Mooie reacties op tv-viering

Zondag 25 juni zong Faith tijdens de eucharistieviering die live werd uitgezonden door de KRO-NCRV. Als koor kijken we terug op een mooie viering waarin Jack Glas en Eli Stok voorgingen.

Veel lovende reacties

Via Facebook en onze website hebben we prachtige reacties ontvangen vanuit zowel Nederland als België. De mooiste hebben we hier op een rijtje gezet:

“Ik kom al 40 jaar in de kerk maar zo mooi als jullie zingen dat heb ik nog nooit ergens gehoord”

“Ik heb zonet de eucharistieviering gevolgd. Eerst vooral wil ik jullie proficiat wensen dat jullie dit prachtig hebben gedaan!”

“Wat een mooi koor zijn jullie met goede liedjes en prachtig gezongen gisteren met de viering op NPO-2 ; 25 juni. Mede door jullie was het een hele mooie viering!”

“Vanmorgen kerkdienst gezien. Vooral slotlied prachtig.”

“Ik heb zojuist de mis teruggekeken. Het was een prachtige mis. Heel goed gezongen lieve mensen”

“Het was een prachtige mis, heel mooi gezongen”

“Ik heb thuis in België mee gezongen het was een prachtige mis !!!”

“Normaal gesproken verkiezen wij een viering met bekende Gregoriaanse muziek, maar hebben nu genoten van hetgeen dit enthousiaste en toch ingetogen zangkoor ten gehore bracht”

“Het koor bedank ik ook speciaal, hoewel ik al 78jaar ben ,vind ik deze interpretatie van de viering HEEL indrukwekkend.”

Wij zijn heel dankbaar voor alle lovende reacties die we hebben ontvangen en dat we zo veel mensen hebben weten te raken met onze muziek.

Gemist? Of nog een keer kijken?

In een afspeellijst op ons YouTubekanaal hebben we alle liedjes uit de viering achter elkaar gezet:

Of bekijk de hele viering nog een keer via uitzending gemist:

https://www.npo.nl/eucharistieviering/25-06-2017/KN_1691641

Jongerenkoor Faith bestaat 20 jaar

Faith tijdens de tv-viering op NPO2

Op zondag 25 juni zingt Faith tijdens de wekelijkse eucharistieviering die door KRO-NCRV wordt uitgezonden. Dit is de derde keer dit jaar dat de viering wordt uitgezonden vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen en de eerste keer dat Faith de muzikale omlijsting verzorgt. De viering start om 10:30 en is live te zien op NPO 2.

Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om deze viering in de kerk mee te vieren. Mocht je wel naar de kerk willen maar liever niet op tv komen, dan zijn er ook speciale plaatsen die buiten beeld blijven.

Eli Stok

De viering wordt voorgegaan door Eli Stok en Jack Glas. Dit maakt de viering voor ons koor extra speciaal: Eli heeft tijdens zijn priesteropleiding een aantal jaar bij Faith gezongen en wij mochten tijdens zijn priesterwijding op 10 juni jongstleden ook muzikaal bijdragen. Voor het koor is dit de eerste keer dat we Eli als priester zien voorgaan.

Een mooie afsluiting

Deze tv-viering is voor Faith de laatste viering voor de zomervakantie. Een welverdiende vakantie nadat wij eerder deze maand hebben gezongen tijdens de priesterwijding van Eli en hebben deelgenomen aan het korenfestival Rijsbergen. De tv-viering is een mooie afsluiting na al deze leuke optredens en het harde repeteren dat eraan voorafging. Na de zomervakantie staan er weer veel leuke vieringen op de planning en beginnen we met repeteren voor ons concert op 12 mei 2018.

Video Rijsbergen 2017 staat online

Video Rijsbergen 2017 staat online

Afgelopen weekend deed Faith mee aan de 28e editie van het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Op zondag om 13:25 stond Faith op het podium als een van de elf koren uit de A-competitie. Aan het eind van de middag volgde de uitslag: Faith heeft de 3e plaats bemachtigd. Na de geluidsfragmenten staat nu ook de video online! Kijk en geniet……..

Video Rijsbergen 2017 staat online

Jongerenkoor Faith 3e op het Nationaal Jongerenkorenfestival

Afgelopen weekend deed Faith mee aan de 28e editie van het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Op zondag om 13:25 stond Faith op het podium als een van de elf koren uit de A-competitie. Aan het eind van de middag volgde de uitslag: Faith heeft de 3e plaats bemachtigd.

Jury Rapport

In het juryrapport werd Faith geprezen om hun frisse jonge klank, de prachtige liturgische uitstraling, de mooie en eenvoudige choreografie en de authentieke beleving. Daarnaast schreef de jury dat wij goed binnenkwamen bij de luisteraar. Ons combo kreeg ook de verdiende complimenten: zij werden voor alle liederen beoordeeld met een 8,5. Hier zijn wij erg trots op, zeker omdat we dit jaar een nieuwe drummer en vervangende pianist meenamen naar Rijsbergen.

Publieksjury

De koren worden naast een vakjury ook door een publieksjury beoordeeld. Ook de publieksjury heeft ons een (gedeelde) 3e plaats gegeven. Uiteindelijk zingen wij als koor voor de mensen en zijn daarom zeker trots op dit resultaat.

Liturgische verbinding

De jury mag maximaal 2 extra punten toekennen als vrije invulling. Faith heeft een extra punt gekregen voor de duidelijke liturgische verbinding. Met ons eerste lied: ‘In This House’ verwelkomde we iedereen in de kerk om de heilige geest te ervaren, om stil te zijn en te bidden. In ons 2e lied: ‘Open The Eyes’ vroegen we aan God om onze harten te openen tijdens het gebed. Als het niet lukt om zelf de woorden te vinden, kan je altijd bidden met de woorden die ons gegeven zijn: het Onze Vader. Ten slotte vroegen we God in ‘Vade Mecum’ om met ons mee op weg te gaan.

Terugluisteren

Via onderstaande muziekspeler en de muziekspeler op onze startpagina zijn de geluidsfragmenten van het optreden terug te luisteren. Wij verwachten binnenkort ook het beeldmateriaal van ons optreden te krijgen, wat wij dan zo snel mogelijk online zullen zetten. Veel luisterplezier!

Share

×

Optreden Faith tijdens Rijsbergen live te volgen

Optreden Faith tijdens Rijsbergen live te volgen

Aankomend weekend is het zover: tijdens het Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen zal Jongerenkoor Faith een spetterend optreden verzorgen. De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt om hiervoor vier prachtige nummers in te studeren.

Rijsbergen

Het festival wordt dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en voor Faith is het de 9e keer dat we eraan deelnemen. Het thema van deze editie is ‘stilte raakt’, een thema wat weerspiegeld wordt in onze liedkeuze voor het festival. Welke liedjes we precies gaan zingen, houden we nog even geheim.

Livestream

Iedereen die dat leuk vindt, is van harte welkom om in de Sint Bavokerk in Rijsbergen te komen kijken naar ons optreden. Maar ook voor thuisblijvers hebben wij goed nieuws: alle optredens van het festival zijn namelijk te volgen via een livestream. Lukt het je niet om naar Rijsbergen te komen, dan kun je ons optreden bekijken via de link: http://livestream.stake5.be

Volgens de voorlopige planning van het festival zal ons optreden op zondag om 13:25 plaatsvinden.

Priesterwijding

Dit jaar is het ‘Rijsbergenweekend’ voor ons extra feestelijk. Koorlid Eli Stok wordt aankomende zaterdag in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal te Rotterdam tot priester gewijd. Wij zijn door hem gevraagd om tijdens deze wijding een aantal van onze nummers te zingen. Deze viering begint om 11.00.

Faith gaat op kamp!!!!

Faith gaat op kamp!!!!

Morgen is het zover: Ter voorbereiding op het jongerenkorenfestival gaan wij dit weekend op kamp. Naast een leerzame workshop en heel veel repeteren, gaan we ook heel veel fun beleven.

Het weer zit lekker mee

Vorig jaar gingen we in juni op koorkamp en omdat we niet aan Rijsbergen meededen hadden we een kamp vol met spellen. Ook hadden we vorig jaar hetzelfde geluk als dit jaar: Prachtig weer. Net als vorig jaar zal zaterdagavond de bbq weer aangaan bij het scoutingsgebouw in het Amsterdamse bos. Ook gaan we weer het vorig jaar zo succesvolle ‘Levend Stratego’ herhalen. Al deze activiteiten zijn een mooie afwisseling op het vele repeteren, zodat we voor Rijsbergen en geweldig optreden kunnen neerzetten

Superhelden

Elk Faithlid is van zichzelf al een superheld. Daarom was het thema snel gekozen voor dit Faithkamp. Tijdens het kampvuur zullen alle Faith superhelden zich aansluiten om lekker met elkaar te kletsen en muziek te maken.

Zondagochtend viering

Zondagochtend zingen we om 10:15 als gastkoor in de Titus-Brandsma kerk in Amstelveen. Zeker als je in de buurt van Amstelveen woont zouden wij het leuk vinden als je deze viering komt bijwonen. Het zingen in een andere kerk is een vaste traditie ter voorbereiding van Rijsbergen.

Live op Facebook

Dit weekend zal Faith een paar keer live op Facebook gaan tijdens de leuke activiteiten. Ook komen er zeker foto’s op de site en social media. Het Rijsbergen repertoire blijft natuurlijk nog wel even geheim.

 

Kaartverkoop ‘Faith in Concert’ start op 1 september 2017

Kaartverkoop ‘Faith in Concert’ start op 1 september 2017

Op 1 mei kondigden we aan dat wij op zaterdag 12 mei 2018 ons 20 jarig jubileum vieren met een concert. In Schouwburg De Meerse in Hoofddorp zal op deze datum ‘Faith in Concert’  te zien zijn. 

Jongerenkoor Faith

Op 18 april 1998 werd Jongerenkoor Faith opgericht en sindsdien is het een groep jongeren die met plezier en passie muziek maakt. De verbondenheid in het geloof die hierdoor ontstaat laten wij zien en horen bij de vieringen die we begeleiden, of in de andere optredens die we verzorgen. Samen met onze dirigent Marije en de 6 koppige Faith-band onder leiding van Guido Nederstigt zetten wij mooie en soulvolle muziekstukken neer. Ons repertoire is zeer uitgebreid en bevat veel verschillende liederen, van klassiek tot aan swingende Gospels.

Oud en nieuw repertoire

Tijdens dit concert zal een hoop oud repertoire de revue passeren, waarvan sommige nummers in een verrassende versie. Ook zal er speciaal voor dit concert nieuw repertoire worden toegevoegd. Wij hebben onze leden om inbreng gevraagd en we kunnen al zeggen dat hier hele leuke liederen tussen zitten. De komende tijd zijn we druk met de voorbereidingen voor het programma van dit concert. In dit programma staat onze visie centraal.

Vieringen

Voor wij beginnen met de voorbereidingen van ons concert hebben wij nog een druk programma voor de boeg. Op 10 juni zingen wij tijdens de priesterwijding van Eli Stok. De dag daarna doen we mee met het Jongenkorenfestival in Rijsbergen en zingen we om 13:25 4 prachtige liedjes. Wij sluiten voor de zomervakantie af met de tv viering op zondag 24 juni. Ook na de zomervakantie zingen we nog maandelijks tijdens een viering in de Petruskerk in Roelofarendsveen en bent u van harte uitgenodigd om deze vieringen bij te wonen

Kaartverkoop

Op 1 september 2017 zal de kaartverkoop van dit concert starten. Vanaf dat moment zijn de kaarten te koop via de website van schouwburg De Meerse. De kaarten kosten € 15,- per stuk en het pauzedrankje zit hierbij inbegrepen. Op zaterdagavond is het gratis parkeren bij de schouwburg, dus het concert brengt geen extra kosten met zich mee.

Zet de datum van de kaartverkoop in je agenda. Zodat je zeker bent van een ticket voor ons concert

 

 

Jongerenkoor Faith bestaat 20 jaar

Faith in Concert 2018

Met het lanceren van de nieuwe site, hebben we meteen een leuk nieuwtje voor 2018: Faith in concert.

In 2018 bestaat jongerenkoor Faith 20 jaar en dit laten we niet zomaar voorbij gaan. Op zaterdag 12 mei 2018 is de eerste Faith in Concert in schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Tijdens deze avondvullende show zingen we veel liederen uit ons repertoire en worden er veel leuke Faith verhalen verteld. Tijdens het concert staan we ook stil bij het geloof en waar jongerenkoor Faith voor staat.

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het programma en de komende tijd brengen we steeds meer nieuwtjes en informatie naar buiten.

Deze avond mag je natuurlijk niet missen, dus zet de datum alvast in de agenda! De kaartverkoop van ons theaterconcert zal in juni dit jaar starten.

Nieuwe site ONLINE!!

Nieuwe site ONLINE!!

Het is nu maandagavond 1 mei. Tijdens de wekelijkse Faith repetitie is onze nieuwe site online gegaan. Op onze compleet nieuwe site vindt je alle informatie over ons koor, de nieuwste nieuwsberichten en onze eigen Faith agenda! Voor al onze leden gaat binnenkort het speciale ledengedeelte online. Hier komt de bladmuziek en ook mededelingen voor onze koorleden.

 

Veel plezier op onze nieuwe site! Wij zijn benieuwd naar de reacties.