Afgelopen weekend deed Faith mee aan de 28e editie van het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Op zondag om 13:25 stond Faith op het podium als een van de elf koren uit de A-competitie. Aan het eind van de middag volgde de uitslag: Faith heeft de 3e plaats bemachtigd.

Jury Rapport

In het juryrapport werd Faith geprezen om hun frisse jonge klank, de prachtige liturgische uitstraling, de mooie en eenvoudige choreografie en de authentieke beleving. Daarnaast schreef de jury dat wij goed binnenkwamen bij de luisteraar. Ons combo kreeg ook de verdiende complimenten: zij werden voor alle liederen beoordeeld met een 8,5. Hier zijn wij erg trots op, zeker omdat we dit jaar een nieuwe drummer en vervangende pianist meenamen naar Rijsbergen.

Publieksjury

De koren worden naast een vakjury ook door een publieksjury beoordeeld. Ook de publieksjury heeft ons een (gedeelde) 3e plaats gegeven. Uiteindelijk zingen wij als koor voor de mensen en zijn daarom zeker trots op dit resultaat.

Liturgische verbinding

De jury mag maximaal 2 extra punten toekennen als vrije invulling. Faith heeft een extra punt gekregen voor de duidelijke liturgische verbinding. Met ons eerste lied: ‘In This House’ verwelkomde we iedereen in de kerk om de heilige geest te ervaren, om stil te zijn en te bidden. In ons 2e lied: ‘Open The Eyes’ vroegen we aan God om onze harten te openen tijdens het gebed. Als het niet lukt om zelf de woorden te vinden, kan je altijd bidden met de woorden die ons gegeven zijn: het Onze Vader. Ten slotte vroegen we God in ‘Vade Mecum’ om met ons mee op weg te gaan.

Terugluisteren

Via onderstaande muziekspeler en de muziekspeler op onze startpagina zijn de geluidsfragmenten van het optreden terug te luisteren. Wij verwachten binnenkort ook het beeldmateriaal van ons optreden te krijgen, wat wij dan zo snel mogelijk online zullen zetten. Veel luisterplezier!

Share

×